Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK)

Opinnäytetyön vuosikello käy

Opinnäytetyön vuosikello tikittää vauhdilla eteenpäin. Kuka sanoikaan kaipaavansa haasteita? Ainakin niitä on riittävästi, sen edelliset kolme koulupäivää osoittivat, kun pinnalle nousivat tutkimustyön ja ajankäytön haasteet.

Ensin tartuimme aiheeseen kirjallisuusanalyysi, eikä se todellakaan ole mitään romaanien lukemista, vaan systemaatista tutustumista kansainvälisiin tieteellisiin tutkimuksiin. Ideana on että, kirjallisuusanalyysin tutkimuskysymykset nostetaan omasta opinnäytetyöstä.

Toisena kokonaisuutena hypättiin metodologian junaan, mikä eteni todella vauhdilla. Tehtiin vertailua, miten ja millä perusteilla tulisi tutkimusmetodi valita ja mitkä ovat metodien eroavuudet.  Mietin, että nämä tiedot olisivat olleet hyödyllisimmillään heti opintojen alussa. Se ainakin on selvää, että tutkimuksen tekemiseen vaaditaan perfektionistin tarkkuutta.

Kolmas koulupäivä oli Ideaseminaaripäivä.  Pitkä päivä meni yllättävän nopeasti. Oli hienoa kuulla toisten opiskelijoiden pohdintoja tutkimusaiheistaan. Olemme samojen haasteiden edessä kaikki, toisilla suunnitelmat vaan hieman selvempänä kuin toisilla. Ne onnekkaat, joilla aihe on saatu tilauksena työnantajalta ja tutkimus on osa jotakin suurempaa projektia, ovat selvästi muita edellä tutkimustyössään. Suurimmalla osalla meistä opinnäytetyön aihe oli jo valmiina takataskussa opiskelua aloitettaessa, mutta on sen jälkeen ehtinyt vaihtumaan, jopa neljäänkin kertaan. Ideaseminaaripäivänä sekä opettajat että opiskelijat antoivat hyviä ideoita ja näkökulmia töiden työstämiseen. Niistä sai lisää vauhtia tai toisaalta hämmennystä, onko aiheeni sittenkin liian haasteellinen? Mutta kello käy ja haasteisiin on vain tartuttava.

1446295967167

 

Vastaa