Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK)

Sä osaat!

Yhtäkkiä maailma tuntuu olevan täynnä johtamiseen ja sote-alan uudistamiseen liittyviä uutisia. Luen niitä mielelläni, yllätyn kun olen sisällöstä niin ’kartalla’ ja minulla olisi niihin paljon kommentoitavaa. Pohdiskelen, että on sitä tainnut jotakin jäädä korvan taakse viimeisen kahdeksan kuukauden aikana. Kahdeksan kuukautta, se on muuten sama aika, joka on jäljellä tätä koulutusta, eli puolivälissä mennään! Tosin kurssit alkavat olla jo voiton puolella, opinnäytetyö aiheuttaa vielä monelle meistä tykytyksiä..

Opinnäytetöitämme teemme historiallisessa taitekohdassa johtuen sote-uudistuksesta. Tätä herkullista asetelmaa kannattaa hyödyntää töissä ja siten jättää oma ’kädenjälki’ historiaan tästä ajanjaksosta.
Hauska sitten kymmenen vuoden päästä palata lukemaan, että menikö kaikki niin kuin oletettiin.

Toukokuulla kokoonnumme jälleen kuulemaan, missä kukin menee oman opinnäytetyönsä kanssa. Opiskelukollegojen kanssa käydyissä keskusteluissa tulee usein esille se, että ajatellaan toisen työn olevan jo huimasti edistyneempi tai muutoin ylivertainen omaan työhön nähden. Tämä epävarmuus voi nakertaa turhaan uskoa omaan tekemiseen tai suorastaan laimentaa motivaatiota. Maalais/kaupunkilaisjärjellä kuitenkin ajateltuamme tajuamme että a) kaikki ajattelevat niin ja b) eri työt etenevät eri tahtiin, tekijänsä aikataulujen mukaisesti sekä c) kaikki ne valmiiksi tulevat, ennemmin tai myöhemmin. Ja ovat varmasti loistavia, ihan jokainen!

Vastaa