Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK)

Kipin kapin koulutielle!

 

Taas on se aika vuodesta, kun haetaan yhteishaussa opiskelupaikkaa korkeakouluista. Eilen käynnistyi tämän kevään ensimmäinen yhteishaku, jossa haetaan englanninkielisiin koulutuksiin ja taidealoille, haun viimeinen päivä on 25.1.2017. Parhaillaan on käynnissä haku myös ammatilliseen opettajakoulutukseen, se käynnistyi tammikuun 4. pv ja päättyy 26.1.2017. Maaliskuun 15.pv alkavassa yhteishaun kakkosvaiheessa tavoitellaan opiskelupaikkaa suomen- ja ruotsinkielisissä koulutuksissa eli tässä haussa on jaossa suurin osa uusista opiskelupaikoista. Opinpolku-palvelussa on kerätty yhteen tieto eri koulutuksiin hakemisesta, https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/yhteishaku/korkeakoulujen-yhteishaku/. Sivustolta löytyy tietoa sekä toisen että kolmannen asteen koulutuksista ja niihin hakemisesta. Nyt kaikki hakemaan opiskelupaikkaa!

Tämän kevään yhteishaku ei sinällään koske meitä YAMK opiskelijoita, koska emme ole opinnoissamme vielä puolivälissäkään. Siitä huolimatta mikään ei estä maistelemasta ajatusta seuraavasta koulutuksesta, sanotaanhan oppimisen olevan joka tapauksessa koko elämän mittainen prosessi. Kevään 2018 yhteishaussa voimme mekin, 16YSTJ-ryhmäläiset, uutta opiskelupaikkaa hakea. Muiden puolesta en voi puhua, mutta pakko tunnustaa, että allekirjoittaneella kävi joulun alla jo mielessä, että opiskelua voisi jatkaa tämän koulutuksen jälkeenkin. Hieman vielä on epäselvää, minne tekisi mieli hakea. Tällä hetkellä kansalaisopiston espanjan alkeet on yhtä todennäköinen jatkokoulutussuunta kuin jokin yliopistotutkintokin tai vaikkapa avoin yliopisto, kaikki on täysin auki.

Joka tapauksessa tiedän jokusen meistä johtamisen koulutuksessa olevista tähtäävän opettajaksi, joten he varmasti pyrkivät seuraavaan koulupaikkaan saatuaan YAMK-paperit ensi jouluna. Toivottavasti mahdollisimman moni meistä löytää tiensä eteenpäin tämän koulun jälkeen, joko uusiin työtehtäviin tai johonkin jatkokoulutukseen, jotta ei vahingossakaan kenellekään tulisi mieleen tämän käydyn koulun olleen turhaa. Niinhän ei missään tapauksessa asia ole! Aika näyttää, minne kenenkin tie vie.

Vastaa