Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK)

Yhteisen poolin vapaasti valittavat

Joululoman jälkeen alkoivat ensimmäiset yhteisen poolin opinnoista itse valitsemamme kurssit. Meille suunnitellun opintosuunnitelman mukaan valitsemme yhteisestä poolista yhteensä kolme kurssia. Saimme suosituksen valita kaksi kurssia tälle keväälle ja jättää yksi kurssi ensi syksylle opinnäytteen viimeistelyn ja yhden kaikille pakollisen substanssikurssin kaveriksi. Tämä suositus tuntuu tällä hetkellä hyvältä, koska töissäkin on käytävä ja aikaa ei olisi ehkä suorittaa enää enempää kursseja tänä keväänä. Teoriassa keväälle olisi vielä sopinut yhden kurssin toteutus ja moni opintovapaalla oleva onkin valinnut kaikki yhteisen poolin opinnot tälle keväälle. Seuraava sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisen kurssi tosin noudattaa käsittääkseni erilaista opetussuunnitelmaa kuin me ja heillä valinnanmahdollisuuksia tulee olemaan enemmän. Mainoksena tähän väliin, että yhteishaku alkaa taas ensi viikolla, suosittelen! http://www.tamk.fi/sosiaali-ja-terveysalan-johtaminen-yamk

Päädyin valitsemaan näistä Henkilöstövoimavarojen johtamisen kurssin, joka sisältää kolme lähipäivää sekä Talousjohtamisen perusteet kurssin, joka järjestetään kokonaan verkkototeutuksena. Valinnanvaraa oli annettu melko mukavasti, koska useimmista kursseista oli tarjolla vähintään yksi toteutus nyt kevätkaudella ja toinen ensi syksynä. Joistakin toteutuksia on kolme, joko kaksi keväällä ja yksi syksyllä, tai toisinpäin.

Henkilöstövoimavarojen kurssin lähipäivät ovat nyt käytynä, samoin lopuksi järjestetty tiimeissä suoritettu avoin kirjatentti, jonka aiheena oli haastavat johtamistilanteet. Kurssi on ollut todella antoisa ja olen erittäin tyytyväinen, että valitsin sen. Opettajat ovat ammattilaisia ja miellyttäviä kuunnella. Lähipäivien annin lisäksi kurssilla jokainen tuottaa ”Hyvän henkilöstöjohtamisen käsikirjan, jonka palautamme ensin omalle tiimillemme luettavaksi ja vasta sen jälkeen opettajille. Itse en toimi esimiehenä, mutta uskon tämän kurssin tuovan eväitä myös alaistaitoihin ja etenkin itsensä kehittämiseen. Lisäksi, jos päädyn esimieheksi, näistä opeista on varmasti hyötyä. Varovaisesti voisin sanoa tämän kurssin olleen tähänastisista opinnoista mielenkiintoisin.

Talousjohtamisen perusteet -kurssin valitsin lähinnä siksi, että se on aihepiiri, josta en tiedä juuri mitään. Kurssi toteutetaan kokonaan Tabulaan tehtävinä yksilö tai ryhmätöinä. Kurssi on mahdollista suorittaa joko yhden tai kahden periodin aikana. Tämä sinänsä on hyvä, tehtävien kanssa ei ole ollut tulipalokiire. Kurssin tehtäviä tehdessäni olen huomannut, kuinka vähän todella tiedän taloushallinnosta ja talouden käsitteistä. Tämä kurssi on kiistatta opintojen tähän mennessä haastavin ja jos nyt saisin valita, en ehkä ottaisi tätä kokonaisuutta verkkokurssina. Onneksi Tabulaan on luotu alusta kysymyksille, joihin muut kurssia suorittavat voivat vastailla ja tarvittaessa apua saa myös opettajalta. Hyvä puoli on se, että koska lähtötietoni aiheesta ovat hyvin niukat, kurssin aikana kertyy väkisinkin reilusti uutta tietoa! Jännityksellä odotan, minkälaiseen suoritukseen tällä kurssilla yllän!

Näiden kurssien puitteissa läpikäydyistä kirjoista voin lämpimästi suositella kaikille, muillekin kuin koulua käyville, Pentti Sydänmaanlakan teosta Älykäs itsensä johtaminen. Kirja antaa eväitä omaan työelämässä ja siviilissä menestymiseen ja on miellyttävän helppolukuinen. Kirjaa löytyy myynnissä ainakin Adlibris ja Booky -verkkokaupoissa sekä tietenkin TAMKin kirjastossa ja muissa alueen kirjastoissa lainattavaksi.

Vastaa