Sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK)

Ajatuksia opinnoista

Omista AMK -opinnoista on vierähtänyt aikaa 13 vuotta. Silloin oli tenttejä, kirjallisia tehtäviä ja opiskelijabileitä. Luennot toteutettiin kalvosulkeisilla. Se oli silloin ja nyt asiat tehdään toisin. Yamk -tutkinnoissa tehdään pääasiassa töitä ryhmissä ja tiimeissä ja opinnot ovat monimuotoisempia. Ei tarvitse enää pikakirjoittaa omaan vihkoon kaikkea mitä kalvoilla lukee, vaan tunneilla keskustellaan, jaetaan kokemuksia sekä käytetään vaikka draamaa opiskelun metodina. Yamk -opinnoissa ei ole myöskään näkynyt niitä kuuluisia sosiaali- ja terveysalan ja insinöörien yhteisiä bileitä 😉

Jos ollaan rehellisiä, suhtauduin opintojen alkaessa hieman pelokkaasti ryhmissä tehtäviin opintokokonaisuuksiin. Miten ihmeessä toisilleen tuntemattomat henkilöt voisivat suoriutua tehtävistä yhdessä? Kuinka eri tavoilla tekevien ja tuottavien kesken saadaan aikaiseksi toimiva kokonaisuus? Meidän tiimimme on kuitenkin hitsautunut loistavasti yhteen ja nyt opintojen ollessa loppusuoralla, olemme myös ystäviä. Tiimissämme on höpötystä, tuottavuutta, ajatusten ja mielipiteiden heittelyä, naurua, huumoria, osaamista ja valtava määrä tietoa. Olemme pystyneet hyödyntämään kaikkien osaamisen ja meille jokaiselle on muodostunut myös omat erityiset “vastuualueet” liittyen kursseihin ja tehtäviin. Minun vastuullani on olla muun muassa äikkänatsi ja se sopii minulle kuin nenä päähän 🙂

Olen todella iloinen siitä, että päätin hakea opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan johtamista. Vaikka töiden ohella opiskelu on ollut haastavaa ja välillä on tuntunut, että aika ei kaikkeen riitä, on tämä ollut hieno kokemus. Olen saanut opinnoista huikean määrän tietoa ja taitoa tulevaisuuteen ja toivon, että pääsen sitä myös hyödyntämään.

Vielä yksi kurssi pitää viedä maaliin ja viilata opinnäytetyö kohdalleen. Joulukuussa pitäisi sitten olla todistus plakkarissa, mahtavaa.

 

Kuva: Pinterest

Vastaa